Engineering your future

Icoon Duaal Studeren

Een uitdagende baan als System Network & Cloud Engineer én een HBO-studie volgen

CV generator werken & studeren

Een uitdagende baan als System Network & Cloud Engineer én een HBO-studie volgen

System Network & Cloud Engineer is het beroep van de toekomst. Het aantal bedrijven gespecialiseerd ‘in de cloud’ groeit snel en er is een grote vraag naar jong talent. Dat betekent voor jou een uitdagende baan in de ICT én baangarantie.

Doorgroeien naar HBO

Je kunt natuurlijk aan het werk als MBO-er, maar je kunt ook besluiten om naar een HBO-niveau door te groeien. Je krijgt dan nog meer kansen bij een werkgever en een salaris dat daarbij past.

De bedrijven die bij de Cloud IT Academy zijn aangesloten, willen ambitieuze jongeren in de praktijk opleiden en ondersteunen om een HBO-diploma te halen. Hogeschool Utrecht sluit hierop aan met de nieuwe opleiding HBO-ICT System Network & Cloud Engineering. Een zogenaamde duale opleiding, waarbij je studeert en werkt. Een unieke kans voor jou om je HBO-diploma te halen, terwijl je een baan hebt.

Voor wie?

Heb je een MBO opleiding niveau 4 ICT of Netwerkbeheer? Heb je een havo of een vwo-diploma en zit ICT in je DNA? Dan kun je ook bij ons terecht.

Combinatie werken & studeren

Op deze website zie je een overzicht van succesvolle werkgevers die jou direct een baan aanbieden. Je hoeft dus niet te zoeken naar een bedrijf en je gaat vanaf dag één aan de slag. Als je niet naar de Hogeschool gaat, ben je aan het werk als een gewaardeerd medewerker bij de organisatie van je keuze. Dit bedrijf investeert in jou met een gedegen begeleiding, terwijl je ook nog eens een salaris krijgt betaald. Van jou wordt wel verwacht dat je je kennis verdiept en verbreedt op HBO-niveau.

Daarom volg je naast je baan de HBO-opleiding System Network & Cloud Engineering bij Hogeschool Utrecht. In het eerste en tweede studiejaar heb je één tot twee studiedagen (in totaal 60 dagen per jaar) in de week. Ook krijg je opdrachten voor zelfstudie. Aangezien je in de praktijk veel leert, gaat de studie je makkelijker af. Uiteraard vergt de combinatie werken en studeren wel discipline en doorzettingsvermogen. Wij helpen je om ‘te leren werken’ met een trainingsprogramma. Ga je als een trein door je studie, dan betaalt het bedrijf waar je werkt ook nog eens je studiekosten achteraf.

Voordelen van werken op HBO-niveau

Als je op HBO-niveau werkt, krijg je meer kansen om jezelf te ontwikkelen dan op MBO-niveau. Je krijgt een breder takenpakket en meer verantwoordelijkheden. Naast een doener, ben je ook een denker. Je neemt een centrale rol in binnen de ICT vakgebieden. Je kunt manager worden van een afdeling,  je richten op research of kiezen voor een internationale loopbaan.

HBO-functies worden meer gewaardeerd binnen een organisatie. Dit zie je ook terug in een zeer aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe meld je je aan?

Kijk op deze website ook naar ‘Opleidingsprogramma Hogeschool Utrecht’, ‘Wat houdt je baan precies in?’ en ‘Toelatingseisen’. Via ‘Werkgevers per provincie’ zie je de bedrijven die jou direct een baan aanbieden. Via deze website kun je vragen stellen of je inschrijven voor een informatieochtend/middag. Je kunt je ook direct aanmelden. Geef aan bij welke werkgevers je het liefst wilt werken. Wij nemen dan snel contact met je op.

Via app.studielink.nl schrijf je je in voor de HBO-opleiding bij Hogeschool Utrecht. Op de website van Hogeschool Utrecht vind je informatie over de opleiding bij HBO-ICT (duaal), System Network & Cloud Engineering (SNCE).