Engineering your future

Cloud IT Academy

Stichting Cloud IT Academy

Cloud IT Academy

De snel groeiende hosting en cloud industrie heeft nu en in de toekomst uitdagende banen voor gespecialiseerde IT-professionals. Stichting IT Cloud Academy is opgericht om jong talent voor te lichten over deze sector en hen te begeleiden om op hoog niveau te gaan werken. Deze stichting is een initiatief van DINL, DHPA, ISPConnect en vele hitech cloudbedrijven in diverse regio’s.

HBO opleiding System Network & Cloud Engineering

Cloud IT Acadmy heeft samen met Hogeschool Utrecht de vierjarige duale HBO opleiding System Network & Cloud Engineering ontwikkeld. Een opleiding die naadloos aansluit bij de eisen van werkgevers en de beroepspraktijk. De eerste lichting start in september 2018.

System Network Cloud Engineering is een duale opleiding. Studenten volgen 60 dagen per schooljaar college en werken de rest van de week bij een bedrijf in de cloud industrie. In het eerste jaar met een stagevergoeding, maar daarna als medewerker met een arbeidscontract en een salaris. Wordt een studiejaar succesvol afgerond, dan krijgen ze hun studiekosten van de werkgever betaald.

Duurzaam commitment

Het enthousiasme is groot, zowel bij de deelnemende bedrijven als bij studenten die elkaar via speeddates en vele andere wervingsactiviteiten leren kennen.

Bedrijven en studenten committeren zich echt aan elkaar. De student kan rekenen op innovatief, zeer praktijkgericht toponderwijs dat z’n weerga in ons land niet kent. Bovendien zijn ze verzekerd van een baan. Bedrijven investeren optimaal in goed opgeleide specialisten die ze na vier jaar door en door kennen en graag aan ze willen binden.

Cloud IT Academy biedt

  • Grote instroom jong talent
  • Meest praktijkgerichte HBO opleiding van Nederland (in samenwerking met Hogeschool Utrecht)
  • Programma gericht op inhoud, praktijk en persoonlijke ontwikkeling
  • Studeren voor bachelor én tegelijkertijd een spannende baan
  • Unieke promotie van de branche/sector

Word ook partner

Wilt u jonge talenten laten studeren en werken op een manier die perfect aansluit op uw onderneming en uw uitdagingen? Stel dan een studeer/werkplek beschikbaar. Mail met Marcel Schilders, info@clouditacademy.nl of bel Marcel, 06 20 61 19 68.

Directie & bestuur

Marcel Schilders Directeur
Marcel Schilders
Directeur Cloud IT Academy
Frans ter Borg Voorzitter
Frans ter Borg
CEO Quanza
Simon Besteman Secretaris
Simon Besteman
Directeur ISPConnect & portfoliohouder onderwijs DINL
Bart Lageweg Penningmeester
Bart Lageweg
Owner Bizway
Ludo Baauw Bestuurslid
Ludo Baauw
CEO Intermax
Jaco Monshouwer Bestuurslid
Jaco Monshouwer
Met educatie bevlogen Cloud Professional

Onze partners