Over Job in the Cloud

Cyber Security & Cloud Engineer is het beroep van de toekomst. De wereld wordt steeds afhankelijker van IT en er zijn steeds meer digitale bedreigingen. Daarom is er ook meer vraag naar specialisten op het gebied van Cyber Security en Cloud Engineering op HBO niveau.

De bedrijven van CITA bieden jou daarom direct een baan én de mogelijkheid om je kennis te verdiepen en verbreden via de duale HBO opleiding Cyber Security & Cloud van Hogeschool Utrecht.

Een unieke kans om je HBO diploma te halen, terwijl je een baan hebt binnen een leuk team.

Hoe werkt het?

Als je kiest voor een ‘job in the cloud’ hebben onze bedrijven direct een baan voor je. Je krijgt een vierjarig contract, een salaris en je studiekosten worden achteraf betaald als je voldoende studiepunten haalt. Drie dagen in de week werk je als een gewaardeerd medewerker bij de organisatie van je keuze. Je wordt dus niet gedetacheerd, maar werkt bij het bedrijf binnen een leuk team. Dit bedrijf investeert in jou met een gedegen begeleiding én geeft je de ruimte om je kennis te verdiepen en verbreden op HBO niveau.

Daarnaast volg je twee dagen in de week de duale en zeer praktijkgerichte HBO opleiding Cyber Security & Cloud van Hogeschool Utrecht. Theorie en de dagelijkse praktijk op de werkvloer sluiten goed aan. Dit maakt het studeren makkelijker. Bovendien kun je veel opdrachten tijdens je werk maken.

Ga naar ‘Werkgevers per provincie’ voor een overzicht van deze bedrijven en hun kernactiviteiten. Via ‘Aanmelden’ kun je trouwens aangeven naar welke werkgever je voorkeur uitgaat.

Voor wie?

Heb je een MBO opleiding niveau 4 ICT of Netwerkbeheer afgerond? Dan kun je sowieso bij ons terecht. Ook havisten en vwo-ers met affiniteit kunnen aansluiten. Heb je technische vaardigheden, zoals scripting, Microsoft Exchange/SharePoint, Windows Server? Ben je een doener en een denker? Dan is de combinatie werken/studeren wellicht wat voor jou.

Voor havisten en vwo-ers is een speciaal programma ontwikkeld. In het eerste half jaar (eerste semester) volg je de HBO opleiding vijf dagen in de week. In het tweede semester volg je vier dagen in de week de HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast loop je één of twee dagen in de week stage bij een van onze bedrijven. In het tweede jaar volg je hetzelfde duale programma als de overige studenten. Twee dagen naar Hogeschool Utrecht en drie dagen aan het werk (salaris en contract).

Hoe meld je je aan?

Kijk op deze website ook naar: