Engineering your future

Samenwerking icoon

Samenwerking Hogeschool Utrecht & Cloud IT Academy

Samenwerking Hogeschool Utrecht & Cloud IT Academy

Job in the cloud is een initiatief van de Cloud IT Academy in samenwerking met Hogeschool Utrecht.

Er is veel vraag naar System Network en Cloud Engineers: vakspecialisten die vanuit een brede kijk en diepe kennis bijdragen aan het ontwerpen, bouwen en beheren van complexe ICT- en cloudomgevingen.

De HBO-opleiding ICT System Network & Cloud Engineering van Hogeschool Utrecht is samen met de stichting Cloud IT Academy ontwikkeld. De inhoud van de opleiding sluit dan ook perfect aan bij de vraag naar specialisten in het bedrijfsleven. De Cloud IT Academy vertegenwoordigt namelijk een brede achterban van zo'n 2500 Hosting- en Cloud-partijen en wordt gesteund door de belangrijkste brancheverenigingen.

Cloud IT Academy

De Cloud IT Academy is een stichting die onder meer wordt gevormd door bedrijven die werken ‘in the cloud’ en diverse brancheverenigingen.  Deze bedrijven hebben de missie om jong talent in de praktijk op een excellente wijze op te leiden. Het zijn de succesvolle werkgevers die je op deze website vindt en die nu al een baan voor je hebben!

Zij zorgen ervoor dat je als student de gelegenheid hebt om voldoende studiepunten te halen voor je bachelor diploma. Ze bieden je, als dat mogelijk is, ook na de opleiding een interessante werkplek. Zo maak je een vliegende start in je carrière.

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht biedt de nieuwe HBO-opleiding System Network & Cloud Engineering. Het is een duale opleiding. In het eerste en tweede jaar heb je één tot twee studiedagen per week (60 dagen per jaar) en opdrachten voor zelfstudie. Daarnaast heb je tijd voor je baan. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en sluit naadloos aan op de eisen van werkgevers.