Toelatingseisen

Duale HBO opleiding

Voor de duale HBO-opleiding Cyber Security & Cloud gelden de volgende toelatingseisen: MBO-diploma niveau 4 ICT of Netwerkbeheerder, havo- of vwo diploma (alle profielen) met affiniteit voor ICT.

Om direct te kunnen starten in een studiewerkbaan is het belangrijk dat je voldoende ICT basiskennis hebt (MBO 4 ICT of Netwerkbeheerder), zodat je direct kunt meedraaien in het team.

Voor havisten en vwo-ers is een speciaal programma ontwikkeld. Je start in de voltijd HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. In het eerste half jaar (eerste semester) volg je de HBO opleiding vijf dagen in de week. In het tweede semester ben je vier dagen in de week op de HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast loop je één of twee dagen in de week stage bij een van onze bedrijven. In het tweede jaar heb ga je aan de slag in een betaalde studiewerkbaan bij een CITA bedrijf en stap je over van voltijd naar het duale programma zoals de overige studenten. Twee dagen naar Hogeschool Utrecht en drie dagen aan het werk (salaris en contract).

Ben je ouder dan 21 jaar, dan kun je deze opleiding ook volgen als je niet aan de toelatingseisen voldoet. Je moet dan een toelatingsonderzoek 21+ halen (zie studielink.nl).

Vaardigheden

Je hebt de ambitie om te studeren én te werken. Dat trekt natuurlijk een wissel op je privéleven, maar jij hebt ambitie en gaat voor je toekomst. ICT zit in je DNA en je hebt een aanpakkers-mentaliteit. In de hele ICT-sector is het belangrijk dat je Engels kunt lezen.

Aanmelden?

Ga je er helemaal voor? Meld je dan voor de HBO-opleiding Cyber Security & Cloud van Hogeschool Utrecht aan via studielink.nl. Meld je op deze site aan voor een baan bij een van onze werkgevers.